Simi Adası Gezi Rehberi (Sömbeki Adası)

Simi güzel Simi ! diyerek Simi adasına yazımıza başlıyoruz.  Küçücük ama bir o kadar şirin Yunan adası . 1700’lü yıllarda Oniki Ada’nın en zengin 3. adasıymış, Adanın geçim kaynağı Sünger avcılığı ve Gemi yapımıymış . Simi’de  tanıştığımız bir balıkçı halen adada sandal yapımının sürdüğünü , Bodrum’a tekne ve sandal satışına devam ettiklerini aktardı.

Bu küçük ama şirin ada yaşadığı işgal ve II.Dünya savaşı sonrası 25.000 olan nüfusu 5.000’lere kadar düşmüş ve bir çok yeri hasar görmüştür.

Ada kayalık bir arazidedir ve evler yamaçlar üzerine inşa edilmiştir . Simi adasının müdavimleri Bodrum’dan kalkan lüks tekneler diyebiliriz . Bizim gittiğimiz tarihte Simi limanında demirleyen teknelerin tamamına yakına Türk tekneleriydi diyebiliriz.

Ada merkezi çok küçük olduğu için araba ihtiyacınız olmayacaktır . Adada zaten yol ağı da çok sınırlı . Tekne ile yanaşırken Simi merkezin tamamını görebilirsiniz 🙂

symi-greece
Simi Adası Gezi Rehberi (Sömbeki Adası)

Simi Adası Ulaşım – Simi adasına nasıl gidilir ?

Simi Adasına gitmek için iki seçeneğimiz var . Bodrum -Simi feribotları ve Datça-Simi feribotları.  Bizler Simi adasına , Kos adasından geçtiğimiz için Yunan feribotlari ile seyahat ettik . Bodrum’dan yaz aylarında Simi Adasına feribot seferleri yapılıyor.  90 dk süren bir yolculuk ile ulaşabiliyorsunuz . Yazımızın sonunda vereceğimiz linklerden Simi adası feribot bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 Simi Adası Vize

Simi adasına Schengen vizesi ile giriş yapabilirsiniz, Schengen Vizesi hakkında detaylı bilgi için yazımız okumanız tavsiye ediyoruz.

Simi Adası Konaklama

Vapurunuz adaya yanaştığında Otel , Motel sahiplerinin Limanın kapısında sizi karşıladığını göreceksiniz . Bizler rezervasyon yapmadan gittiğimiz için bizi karşılayan otel sahipleri ile pazarlık yaparak merkeze yakın bir noktada konakladık . Sezon yeni başladığı için yer sorınu olmadı ama sezon içinde gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaparak adaya gitmenizi öneriyoruz . Simi adasında otel rezervasyonu yaparken Oteliniz Yüksek Simi yokuşlarında olmamasına azami dikkat edin yoksa yüzlerce merdiven tırmanıp inebilirsiniz 🙂

Simi Oteleri genel olarak uygun .Merkeze yakın bir otel önerimiz ise  Kokona Otel, Otel fiyat olarak uygun . Maria size güzel ev sahipliği yapacaktır . Çocuklu aile iseniz daha konforlu otelleri tercih edebilirsiniz.

Tüm Simi Otelleri

Simi Adasını Geziyoruz

Yamaç üzerine kurulmuş Simi Kasabası Noe-Klasik evleri ile sizi karşılıyor , Limanın sol tarafında Gümrük binasının arkasında Barok Çan kulesini görebilirsiniz.

Kloster 450x600-2
Barok Çan Kulesi , Simi Adası Gezi Rehberi (Sömbeki Adası)

Ada merkezinde 400’e yakın merdiven çıkarak yukarı kasaba Khorio ‘ya ulaşabilirsiniz . Dar sokakları , begonviller ve klasik Yunan evleri sizi bekliyor . Agios Georgis Kilisesi , Bizans harabeleri Ortaçağdan kalma surlar gezilecek yerler arasında.

Denizcilik Müzesinde ise Adanın denizcilik geçmisini takip edebilirsiniz.

Aghios Georgios ve Pedi Bay  en güzel plajlardan . Bu koylarda bir  kaç dükkan ve taverna bulabilirsiniz Aşağıdaki linkte bu bilgiler yer alıyor . Simi’deki diğer plajlar için de bu linkden faydalanabilirsiniz . Plajlara taksi veya botlarla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
http://www.kalodoukas.gr/

Simi Plajları

Simi’de Yemek

Simi’nin en Meşhur Lokantası Manos (Değerli Büyüğümüz Ayhan Sicimoğlu’nun programlarından hatırlayanlar vardır).

Manos’da yer bulmak sezonda çok mümkün değil . Muhteşem Yunan mezelerini  burada yiyebilirsiniz . Mr. Manos bu yoğunlukta her masa ile tek tek ilgileniyor ve bütün gece mekanda sizleri ağırlıyor . Biz Manos’da yer bulamadık ama Manos’un diğer Lokantalardan pahalı olduğunu hatırlatalım.  Menüdeki fiyatlara bakmadan oturmayın 🙂

Manos dışında diğer lokantalarda da aynı lezzeti bulacağınızı söyleyebilirim . Manos’un tam karşısısında ( koyun diğer tarafı ) sıra sıra bir çok taverna var . Hemen hemen hepsi dolu olduğu için biz 2 kişilik masa bulduğumuz  yere oturduk.

Masamızda tabi ki ; Uskumri Kapnisto , Horta (Yabani ot bol limon ve tuz ile )  , Kabak Çiçeği , Patlıcan , Mücver (Kolokiti Pay ), Midye , Mavi Barbayanni Uzo , Greek Salad ana yemek olarak da  , Kokonisto  (domates soslu haşlama et tadından yenmez ) bulunyordu.

uzo-barbayanni-greek-salad-uskumri-turşi-1024x768

Simi maceramızın Sonuna geldik , Sabah 09:00 itibari ile hedef Kos Adası 

Herkese iyi eğlenceler

Simi Adası Feribot Seferleri http://feribot-seferleri.com/ferry-routes/turkey-greece/bod-sym-ferry-tr.html

Gezecegiz.com’u Facebook ,  Twitter ve Instagram üzerinden takip etmeyi unutmayın 🙂

 

 

  1. Oğuz diyor ki:

    Merhaba, yazı için teşekkürler, çok bilgilendirici olmuş. Sizi, twitter üzerinden de takibe başladım. Symi’ye ulaşım ile ilgili ufak bir sorum olacak;

    Bizim planımızda, 4 günlük rodos ziyaretinden sonra, 2 günlük bir simi gezimiz mevcut ve Simi’den de bir pazartesi sabahı Marmaris’e gitmeyi planlıyoruz. Bu noktada, Simi’den bir pazartesi sabahı Marmaris’e direk gidebileceğimiz yerel firmalar mevcut mu? Yerel firmayı soruyorum, zira sizin yazının sonunda paylaştığınız link de dahil olmak üzere, yaptığım araştırmalarda Simi’den Marmaris’e bilet satan Türk bir firmaya tesadüf etmedim.

    Tekrar teşekkür ederim.

  2. Erkut Minez diyor ki:

    merhaba,
    geç yanıt için kusura bakmayınız, simi’den marmarise yerel firma olmadığını biliyoruz bu transferi simiden rodosa yunan botları ile geçip sonrasında türk firmalarını tercih ederek yapabilirsiniz.
    iyi tatiller.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir