Adım Adım Amerika Vizesi

Amerika vizesi nasıl alınır , Amerika vize başvurusu nasıl yapılır , Amerika vize ücreti ne kadar , Amerika vizesi nereden alınır ,  Adım Adım Amerika Vizesi yazımızda bu bilgileri vermeye çalışacağız.

Adım Adım Amerika Vizesi
Adım Adım Amerika Vizesi

Amerika’yı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor , kesinlikle görülmesi gereken bir ülke . Ancak ülke içinde de o kadar çok görülmesi gereken yeri var ki bunları incelemeye ve araştırmaya Amerika yazılarımızdan başlayabilirsiniz.

usa-visa
Özgürlük Anıtı

Amerika vizesi almak için Ankara ve İstanbul’daki konsolosluklara şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Vize almak için bir aracı kurum ile işlem yaparsanız dahi vize evraklarınızı mutlaka kendiniz götürmelisiniz .

Amerika Vizesi Almak İçin Gerekli Adımlar ,

1-Fotoğraf çekimi

2-DS-160  başvuru formunun doldurulması

3-Randevu alınması

Turist vizesi almak için B-1/B-2 – Ticari veya Ziyaret Amaçlı Ziyaretçi Vizesi  başvurusu yapılmalıdır.

Amerika vize sayfasının linki ;

http://turkish.turkey.usembassy.gov/b1_b2.html

 Fotoğraf çekimi:

1- Fotoğrafı 5*5 denilen formatta çektirmeniz gerekmektedir . İşinin ehli fotoğrafçılarda zaten bu işi kolaylıkla halledebilirsiniz . Çekilen bu fotoğrafı Amerika vizesini doldururken Ds-160 formunun içine yükleyeceksiniz. Amerika vize sayfasında fotoğraf çekimin önemine dikkat çekiliyor ve inceleyebilirsiniz ama hatırlatalım bu fotoğraf sayfasının ilk giriş bilgileri Türkçe ama detayları  İngilizce.

http://turkish.turkey.usembassy.gov/adim_2_fotograf.html

 Başvuru Formu :

Amerika Vizesi almak için öncelikle web üzerinden  DS-160    formunu Randevu tarihinden en az 3 gün önce doldurmanız gerekmektedir . Vize için çektirmeniz gereken fotoğraf 5*5 formatında olmalı ve bu resmi , DS-160  formunu doldururken sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

DS-160 formu  İngilizcedir ve 50’ye yakın soru bulunmaktadır . Bazı sorulan sorular size çok komik gelebilir , sıkılmadan bu soruları doldurmanızı öneriyoruz .

Amerika vizesi başvuru formunu doldururken zamanınız yok ve bitiremez iseniz formu kayıt edip sonrasında kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Ds-160 formu ile ilgili Amerika resmi vize sayfasının linki ;

http://turkish.turkey.usembassy.gov/ds160_bilgi.html

 Amerika Vize Randevusu :

Ds-160 başvuru formu doldurulduktan sonra http://www.usvisa-info.com/  adresine girip başvuru ücreti ödenmelidir.

05.11.2015 itibari ile Amerika Vize randevu hattı numarası değişmiştir ,

Göçmen olmayan vize bilgi ve randevu servisi çağrı merkezinin Türkiye’deki yeni telefon numarası→0850 390 2884

Randevu alma  adımlarını toparlayalım,

Ds-160 başvuru formu doldurulmalı

http://www.usvisa-info.com/ adresine girilmeli

* Bu adresden Ülke seçimimizi yapmalı ve burada bir hesap oluşturmalıyız.

* Oluşturduğumuz hesaba bilgilerimizi girmeliyiz : Başvuru sahibi pasaport numarası, Doğum tarihi , Uyruğu , Seyahat amacı , pasaportunuzun işlemleri Konsololukta bittikten sonra teslim alacağımız  PTT şubesi , Vize ödeme yöntemimizi belirliyoruz.

Amerika Vize ücretsi 160 dolar olarak belirlenmiştir, fiyatlar değişebilir ve diğer Amerika vize ücretleri için Amerika vize resmi sayfasının ücret bilgilerinin olduğu link , http://turkish.turkey.usembassy.gov/adim_4.html

* Randevu tarihi ve zamanını artık seçebiliriz.

us-visa (1)
Usa

Amerika Vizesi Başvurusunda Gerekli Evraklar :

Tüm vize alımlarında size vize veren ülkenin en önem gösterdiği konu ; yapılan ziyaret sonrasında misafir olunan ülkenin terk edilip edilmediğidir . Bu bilgi Amerika vize sayfasında da açık açık aynen şu cümleler ile belirtilmiştir.

ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık kanununa gore; göçmen olmayan vize başvurusu yapan kisinin Amerika dışında bir ikametinin olması ve ülkesine yeterince güçlü ailevi, sosyal ve ekonomik bağlarının olduğunu kanıtlaması gerekir.

Bu maddeden yola çıkarak Konsolosluk sizden bu maddeyi destekler evraklar görmek isteyebilir . Aynı Schengen vizesinde olan evrakları hazırlamınızı öneriyoruz . Yazılarımızda evrak bilgisine pek girmiyoruz ama olması gereken bir kaç evraktan bahsedelim ve altta vereceğimiz Amerika vizesi destekleyici evraklar linkini de paylaşalım.

Personel/kurum kartınız , maaş bordrosu, banka hesabı, banka cüzdanı gibi gelirinizi gösteren evraklar; var ise  size ya da  ailenize ait mal-mülk tapuları , (Kredi kartları destekleyici belge niteliği taşımadığı için bu belgeyi sunmayınız)

tatiliniz için Otel Rezervasyonu Yapmak için burdan faydanalabilirsiniz. Amerika Otelleri

Amerika Vizesi Destekleyici  evraklar resmi linki :

http://turkish.turkey.usembassy.gov/adim_7.html

 Amerika Vizesi Hakkında Ekstra Bilgiler ;

Vize başvurusu için şahsen Amerika konsolosluğuna gitmeniz gerekmektedir . Vize başvurunuz olumlu olduğu takdirde Amerika vizeniz 10 yıllık olacaktır .

Artık Amerika vize sahibisiniz  ve 10 yıllık da vizeniz var . Ama bu 10 yıl Amerika’da kalabilirsiniz anlamına gelmez 🙂

Amerika’ya ulaştığınızda gümrük memuru size seyahat amacınız ve kalacağınız süreyi ve nereye gideceğinizi soracaktır . Genel olarak ülkeye giriş için en fazla 6 ay daha süre verecektir.

Konsoloslukta da vize memuru seyahat amacınızı soracak . Bu görüşmede İngilizce veya Türkçe olabilir sizin tercihinize bağlı olacaktır .  Bu sorulara mutlaka doğru ve kesin yanıtlar vermeniz gerekmektedir.

Amerika vizesi başvuruları Ankara ve İstanbul Amerika konsolosluklarından yapılmaktadır . Hemen bilgilerini paylaşalım.

Amerika Vize Randevu ve Bilgi Servisi
Hafta içi her gün: 7:00-19:00 arası
Telefon: +90 (850) 252-6355
Telefon (U.S.): +1 (703) 439-2348
Skype ID: usvisaturkey
Başvuru: http://usvisa-info.com/

İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu
Göçmen Olmayan Vize Bölümü
Hafta içi her gün: 14:30-15:30 arası arayabilirsiniz.
Telefon: +90 (212) 335-9000
Ankara Amerikan Büyükelçiliği
Göçmen Olmayan Vize Bölümü
Salı ve Perşembe günleri: 11:00-12:00 arası arayabilirsiniz
Telefon: +90 (312) 455-5555 (1 tuşuna basınız)

Son olarak Vizenizi aldınız ,uçağa bindiniz ve Amerika’ya gidiyorsunuz ; uçakta Amerika’ya varmadan önce size dolduranız gereken 2 evrak verecekler .  Bu evrakları mutlaka doldurup yanınıza almanız gerekmektedir .

 

US Customs and Border Protection Customs Declaration Form
US Customs and Border Protection Customs Declaration Form

Amerika vizenizi aldınız ve seyahate hazırsınız o zaman sizinle  Amerika gezi rehberleri sayfalarımızı paylaşalım 🙂

Amerika Macerası başlasın , iyi tatiller…

IMG_5828
Welcome To USA

http://www.gezecegiz.com/amerikaya-gitmek-aslinda-cok-kolay/
http://www.gezecegiz.com/amerika-alisveris/
http://www.gezecegiz.com/black-friday/
http://www.gezecegiz.com/las-vegas/
http://www.gezecegiz.com/los-angeles/
http://www.gezecegiz.com/new-york-gezi-rehberi-1/
http://www.gezecegiz.com/new-york-gezilecek-yerler/
http://www.gezecegiz.com/new-york-gezi-rehberi-midtown/
http://www.gezecegiz.com/miami-gezi-rehberi/
http://www.gezecegiz.com/miami-key-west/

Gezecegiz.com’u Facebook ve  Twitter üzerinden takip etmeyi unutmayın 🙂

 

 

 

Bağendiniz Mi?

  1. cevat diyor ki:

    merhaba ben florida gitmek istiyorum nasıl yapacağım bana istek gelirse nasıl olacak dahası kolay oluyor brn bunu öğrenmek istiyorum

    Yorum Faydalı Mı?
  2. Erkut Minez diyor ki:

    Merhaba,
    turist vizesi ile seyahat eden bir olarak turist vizesi ile gitmenizi tavsiye ederim, davetiye ile gidilcek ise davet eden kişinin yerine getirmesi gereken sorumluluklar var onları yerine getirmelisiniz , daha kolay değil evrak ve süreç olarak biraz daha zor çünkü her iki kişide efor sarfediyor 🙂

    Yorum Faydalı Mı?
  3. Yavuz Eryavuz diyor ki:

    Erkut bey tebrik ediyorum çok güzel hazırlamışsınız.Kızım Amerikada Üniversitede okuyor.Liseden itibaren başladığı için ögrenciliği devam ettiği halde vize süresi doldu(F1). Halen yarım dönem okulu var.. 20 aralıkta Türkiyeye gelecek ve vizeyi uzatmamız lazım.Sadece 1 ay süresi var.
    1-Doldurması gereken belge DS-160 MIDIR?
    2-Kendisi gelmeden başvuru yapıp randevuyu alabilirmiyiz? I-20 VE PASAPORT bilgileri var.
    Saygılar..

    Yorum Faydalı Mı?
  4. pasa diyor ki:

    merhaba…
    ben öğrenciyim. bu yaz tatilda usa ye gitmeyi düşünyorum.
    sağlik gövencem yeşil kart.
    seyahet sigortasi yaptirmam zorunlu mu? yaptircaksam nasil ,nerede yaptircagim ?

    Yorum Faydalı Mı?
  5. Erkut Minez diyor ki:

    merhaba,
    amerikada geçerli sağlık sigortası yapmak gerekiyor, sigorta firmalarında poliçenizi düzenlemelerini talep edebilirsiniz.

    Yorum Faydalı Mı?
  6. Pasa diyor ki:

    Vize onaylanmadan önce mi yapacağım yoksa sonra mı?
    Eğer red verirse boşuna seyahat sigortası için para harcamış olmazmyim?

    Yorum Faydalı Mı?
  7. Erkut Minez diyor ki:

    sigoranızı yaptırmalısınız ,vize ücretsi de aynı şekilde vizeniz çıkmasada yatırmak zorundasınız,sigorta en önemli evraklardan.

    Yorum Faydalı Mı?
  8. erkan2333 diyor ki:

    merhabalar ben amerika turist vizesine baş vurmayı pilanıyorum özel bir şirkete dep sorumlusum 2 ay oldu çalışalı 15 gününe tatile çıkacam bankada 20 bin param var vize başvursunda bir sorun yaşaramıyım duyduma göre ev tapu felan bakıyolarmış

    Yorum Faydalı Mı?
  9. Erkut Minez diyor ki:

    selam,
    bağlayıcı evraklarınızın olması avantaj olacaktır dediğiniz gibi tapu da bunlardan bir tanesi,uzun sigortalılık süreside onemli , Türkiyedeki durumunuzun ne kadar çok bağlayıcı olduğunu gösteren belgeler sunmanızı tavsiye ederiz.

    Yorum Faydalı Mı?
  10. Ahmet diyor ki:

    Mrb verdiğiniz bilgiler için tşkler.

    DS-160 formu türkçemi doldurulacak yoksa ingilizce mi ? ( başka bi sitede Türkçe diye belirtmişler)
    DS-160 forum diyelim bu gün doldurdum randevuyu 1-2 ay sonraya alabiliyor muyum ?
    benim şuan pasaportum yok çıkaracağım DS-160 forum doldurmak için pasaporta ihtiyaca var mı ?
    Bide ben cafe işletiyorum ben maaş bordroları nasıl hazırlayacağım yada gerek var mı ?
    Adıma Vergi levhası var, iş yeri açma belgesi 5 yıl 1 ay bağkurluyum halada yatıryorum bu belgeleri götürsem bana bi faydası dokunur mu ?

    biraz fazla soru oldu inşl. kusura bakmayın. ..

    Yorum Faydalı Mı?
  11. Erkut Minez diyor ki:

    selam,
    form ingilizcedir,
    form ile randevu arasını çok fazla uzun tutmayınız
    pasaport numarasını forma yazacağınız için evet
    iş yeri sahibi olduğunuz için iş yeri evraklarınızı götürmelisiniz.

    Yorum Faydalı Mı?
  12. Orkut diyor ki:

    Ben hiç ingilizce bilmiyorum. ABD deki gumruk memuru soru sorduğunda nasıl cevap verecez. Türkçe olark cevap verebiliyormuyuz ?

    Yorum Faydalı Mı?
  13. Sibel diyor ki:

    Mrb verdiğiniz değerli bilgiler için çok tşkler. Dilekçeyi ingilizce mi yoksa türkçe mi yazmalıyız.

    Yorum Faydalı Mı?
  14. Özhan diyor ki:

    Merhaba,
    Öncelikle çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Elinize sağlık.
    Benim sormak istediğim soru vize alım tarihi ile seyahat tarihi arasındaki farklılık konusuna hassasiyet gösterilip gösterillmediği hususunda. Yani ben vizeyi 2016 Ekim ayında alsam ve 2017 Haziran ayında seyahat planı yapsam bu durum vize alım sürecinde bir hassasiyet oluşturur mu? Malum uçak biletini erken almak avantajlı oluyor ancak vizeyi almadan uçak biletini de almak istemiyorum.
    Bilginiz varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
    Teşekkürler.

    Yorum Faydalı Mı?
  15. Sibel diyor ki:

    Merhaba Erkut Bey

    Formu doldururken ABD de kalacağımız yerin adres kısmında tıkandım.Vize görüşmesine gitmeden önce booking den otel rez yapıp öyle mi gitmeliyim.Tabi uçak biletleri için de aynı şey geçerli mi?

    Yorum Faydalı Mı?
  16. Erkut Minez diyor ki:

    Selam,
    Bookingndrn rezervasyon yapabilirsiniz,tatil planınız kesin ise otel uçak rezervasyonlarınızı yapabilirsiniz , vize aldıktan sonra rezervasyon yapmak isterseniz ona görede davranabilirsiniz .

    Yorum Faydalı Mı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir